آرشیف رویداد های مهم هفته

در حالت مهاجرت هم استعداد های افغان می درخشد

بتاریخ ۳۱ ماه اکتوبر جشنواره هنری ( فیستوال ) در پوهنتون اقتصاد و حقوق شهر ماسکو برگزار گردید  در این مسابقات به تعداد ۵۰ تن جوانان با استعداد  از شهر های

مختلف روسیه اشتراک ورزیده بودند 

جوانان با استعداد کشور ما هریک رزما صدیقی محصل پوهنتون اقتصاد وحقوق  ،اجمل فراهی و اقبال محصلین انسیتوت دوستی خلقها با اجرای  اتن ملی توانستند تا مقام اول را در فیستوالبدست آرند و  کپ افتخاری  این فیستیوال به رزما صدیقی  اهدا گردید 

  خبرنگار نشریه نادیه انجمن گزارش میدهد که رزما صدیقی در سال گذشته نیز در

کنفرانس علمی بین المللی در مورد افغانستان که در شهر بیلا روسیه تدویر  یافته بود

باګرفتن یک مدال و تقدیر نامه مورد تقدیر قرار  ګرفتند . به امید موفقیت های بعدی شان می باشیم 

     مریم ګزارشګر نادیه انجمن 

 

مسکا نجیب چگونه به قله های موفقیت رسید؟

می گویند هر شخص اگر با پیش برد تحصیلات در زندگی یک هدف خاص داشته باشد

می تواند خود را به مقام بلندی برساند و مالک بهترین شغل و وظیفه شود
یکی از این جوانان پر تلاش و با هدف مسکا نجیب دختر جوان افغان است که در جشنواره بهترین وظیفه در جهان در بخش عکاسی انتخاب و از جمله افراد شایسته برای بدست آوردن بهترین وظیفه جهان شناخته شد
ما هم در این مورد با مسکا نجیب مصاحبه کوتاه انجام دادیم
مسکا از کودکی همراه با مادر و خواهرانش راهی کشور هندوستان شده و در دهلی نو با یک زندگی عادی مصروف ادامه تحصیلاتش می شود
مسکا نجیب در بخش عکاسی در جمله افراد شایسته برای
Best Job in the world بهترین وظیفه جهان، توانست انتخاب شود
این اعلان کاریابی از طرف کشور آسترالیا برای همه مردم جهان آزاد و باز بود و کسی که برنده این وظیفه می شود در آمد شش ماههء وی مبلغ 100 هزار دالر آسترالیایی خواهد بود
مسکا هم تصمیم می گیرد تا برای این وظیفه درخواست بدهد و به گفته خودش او از بین 200 کشور اشتراک کننده جهان دور اول و دوم را موفقانه پشت سر می گذارد و به دور سوم کاندید می گردد
مسکا در ادامه صحبت خود گفت، من فقط پنج روز وقت داشتم كه خود را برای اين وظيفه كانديد نمايم و به عجله به طرف دهلی كهنه رفتم و يك فلم 30 ثانيه يی را ثبت نموده در اين رقابت شركت نمودم و خوشبختانه توانستم خود را در بين افراد شايسته ببینم
مسکا در فلمی که تهیه کرده خود را به معرفی گرفته و گفته است که من در افغانستان تولد شدم و در هندوستان زندگی می کنم تحصیلاتم را در اروپا در بخش عکاسی، خبرنگاری و پردیوسری تمام کرده ام و من یک شخص ارتباط دهنده بین مردم استم باید زندگی ام را از چشمان کمره من بیبینید
مسكا فرزند مرحوم داکتر نجيب الله، ریيس جمهور اسبق افغانستان است. او از طفولیت در مهاجرت به سر برده و مي خواهد كه در صورت بدست آوردن اين وظيفه به افغان ها کمک کند و به افغانان دور از وطن اين پيام را بدهد كه انسان در هر جايی كه باشد می تواند با تلاش و پشتكار به موفقيت دست يابد

ترتیب کننده: فروزان حبیب زاده

 

 

 

سفارت کبرای ج. ا. ا. مقیم مسکو از
عید سعید فطر بزرگداشت بعمل آورد

سفارت کبرای ج. ا. ا. مقیم مسکو از عید سعید فطر بزرگداشت بعمل آورد 
ظهر روز پنجشنه مورخ هشت اگست 2013 در تالار کنفرانسهای سفارت کبرای ج. ا. ا  طی محفل شکوهمندی از عید سعید فطر بزرگداشت بعمل آمد . 
در این محفل علاوه از رهبری و اعضای کوردیپلوماتیک سفارت کبرای ج. ا. ا . تعداد زیادی از شخصیت های فرهنگی و اجتماعی از اقشار مختلف جامعه افغانی بشمول تاجران و محصلین افغان حضور یافته بودند .
محترم عزیز الله کرزی سفیر کبیر و نماینده ویژه ج. ا. ا. مقیم مسکو ضمن خوش آمدید مهمانان حلول سعید فطر را به همه ی افغانها تهنیت گفته سعادت وطنی و همبستگی بیشتر افغانها را در راه اعمار یک جامعه خوشبخت و مرفه آرزو نمود . 
محفل که ساعت 12 قبل از ظهر اغاز یافته بود حوالی ساعت 2 بعد از ظهر با صرف غذا های لذیذ و سنتی افغانی پایان یافت.

 


ملاله یوسف زی به دیدار خانواده اوباما رفت 
"ملاله یوسف زی"، دختر نوجوان پاکستانی که نامزد جایزه نوبل صلح شده بود و از سوی طالبان هدف تیر اندازی قرار گرفت، روز گذشته در دیدار با باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا خواستار توقف حملات پهپادهای اردوی آمریکا در پاکستان شد. در این دیدار بانوی اول آمریکا و دختر بزرگ اوباما نیز حضور داشتند

 

 

 

دستاوردهاى ١٣ سال گذشته بايد در حکومت جديد حفظ گردد

کابل(پژواک،٢٢جوزا٩٣): "شبکه زنان افغان" از نامزد برندۀ رياست جمهورى ميخواهد، پيشرفت هايى که زنان در طول بيش از يک دهۀ گذشته به دست آورده اند، بايد با تغيير در رهبرى کشور حفظ گردد.

حسينه صافى رئيس اجرائيوى اين شبکه، در نشست خبرى امروز گفت که باوجود موانع و چالش هاى متعدد، تغييرات چشمگيرى در وضعيت سياسى و اجتماعى زنان در مقايسه دورۀ حکومت طالبان که زنان در اثر ظلم و ستم، محدود به خانه هاى شان بودند، به وجود آمده است.

وى افزود که شبکه زنان به عنوان شهروندان برابر، دستاوردهاى بيش از يک دهه را که با مبارزه ملت، حمايت دولت افغانستان و جامعه بين المللى به دست آمده است، به رسميت مى شناسد.

خانم صافى علاوه کرد که حقوق برابر براى زنان و مردان در قانون  اساسى افغانستان صراحت دارد، مشارکت زنان در رهبرى و سياست ازطريق سهمگيرى سياسى شوراى ملى و شوراهاى ولايتى، با درنظرداشت ناکامى هاى تاريخى و درد ورنجى که زنان تجربه کرده اند، از جمله دستاوردهاى مهم محسوب ميگردد.

رييس شبکۀ زنان افغان گفت: "بنابراين، خواست ما از نامزدى که در دور دوم انتخابات برنده ميشود، اين است که اين دستاوردها را حفظ نموده و در بهبود وضعيت زنان در همۀ عرصه ها بکوشد."

اين شبکه، تقاضانامۀ شش ماده يى را که شامل تعليم و تربيه، صحت، رهبرى سياسى، عدلى و قضايى، صلح و امنيت و اقتصاد است، ارائه کرده و بر حفظ اين دستاوردها تاکيد نموده است.

در کنار امضاى دو نامزد رياست جمهورى براى انجام تعهد شان در پاى تقاضانامه براى تاييد تقاضانامۀ هزاران تن از خانم هاى خانه، کارمندان دولتى و کارمندان صحى از مرکز و ولايات نيز امضا نموده اند.

در بخش تعليم و تربيه، برادامه تطبيق و نظارات دقيق از پلان استراتيژى، نظارت از پاليسى افزايش جذب دختران در مکاتب ابتدائيه و متوسطه و پاليسى موثر جهت نگهداشت آنها، الى ختم دورۀ تعليمى تاکيد شده است.

در عرصۀ صحت، بر برنامه ريزى مشخص جهت کاهش مرگ و مير بالاى مادران و نوزادان، حفظ مراکز اساسى صحى در مناطق دورافتاده و بهبود استندردهاى شفاخانه در شهرها و ولايات، اشاره گرديده است.

در زمينه رهبرى سياسى بر حفظ سهميه مشارکت سياسى زنان در شوراى ملى و شوراهاى ولايتى، تعهد و اطمينان دادن حضور ٢٥ درصدى زنان در پُست هاى دولتى به شمول کابينه، ادارات محلى، وزارتخانه ها، سفارتخانه ها و ماموريت هاى بين المللى تاکيد شده است.

در بخش عدلى و قضايى، تاييد تعهدبه تطبيق قانون منع خشونت عليه زن در مطابقت با چهار چوب حسابدهى متقابل که در کنفرانس توکيو درسال ٢٠١٢به امضا رسيد، انتصاب حداقل يک قاضى زن در ستره محکمه ميباشد.

در مورد صلح و امنيت، خواستار ايجاد محيط مناسب براى جذب، حفاظت و امنيت زنان در پوليس ملى، ظرفيت سازى پوليس زن جهت خدمت در نقش هاى نظارت و رهبرى درکشور، شده است.

شبکۀ زنان افغان درعرصۀ اقتصاد، گفته است که توسعه و اجراى قوانين حمايوى کار براى زنان و اجراى پاليسى ها در بخش دولتى و خصوصى و حمايت از کارآفرينان زن، به عنوان فراهم کنندگان توسعه اقتصادى گسترده تر، بايد مد نظر گرفته شود.

رئيس اجرائيوى شبکه زنان افغان گفت که اين شبکه، براى انتخابات در ٢٨ ولايت کمپاين هاى تلويزيونى، راديويى و تمثيلى را انجام داده تا زنان را تشويق کرده باشند که در انتخابات سهم بگيرند.

به گفتۀ وى، در نتيجه همين کار و پيکار، حدود ٣٦ درصد زنان درسرا سر کشور به پاى صندوق هاى راى رفتند و اينک ميخواهند که در پروسه دوم انتخابات، ٤٦ درصد خانم ها راى بدهند.

شهلا فريد عضو اين شبکه گفت که حالا زنان افغان، شعور سياسى پيدا کرده اند؛ آنها تقاضا دارند که اين خواسته هاى شان، برروى کاغذ نمانده و در عمل پياده شود.

وى علاوه کرد: "ما تقاضانامۀ خود را تعقيب ميکنيم که کانديد موفق چقدر زنان را در پلان انکشافى دولت خويش قرار ميدهد."  

شبکه زنان، با داشتن ١١٧ نهاد و هزاران عضو، از ٢٠ سال بدينسو در ٣٤ ولايت براى زنان فعاليت دارد .

 

 

ملکه زیبایی جهان امسال، مجری تلویزیون ونزوئلایی شد

ملکه زیبایی جهان دختر 25 ساله ونزوئلایی شناخته شده است. این دختر که یک مجری تلویزیون است در یک مراسم پر زرق و برق درمسکو تاج ملکه زیبایی جهان را برسر

گابریلا ایسلر روز شنبه از میان 86 رقابت کننده در نمایشی انتخاب شد که توسط میلیون ها بیننده در سراسر جهان تماشا می شد.

ایسلر با رقبای برازیلی، هسپانوی، اکوادوری و فیلپینی خویش در رقابت نزدیک قرار داشت. این شصت و یکمین دور مسابقه ملکه زیبایی جهان بود.

رئیس جمهور ونزوئلا بعدا از طریق تویتر این پیروزی را به ملت اش تبریک گفت.

ونزوئلا بیش از هر کشور دیگری برنده رقابت های بین المللی زیبایی را به نسبت کشورهای دیگر برنده اس که اکنون شامل برنده هفت لقب ملکه زیبایی جهان است.

 

برندگان نوبل فیزیک ۲۰۱۳ معرفی شدند

آکادمی نوبل سوئد برندگان نوبل فیزیک ۲۰۱۳ را معرفی کرد و پیتر هیگز بریتانیایی و فرانسوا انگلرت بلژیکی برنده جایزه امسال شدند
آکادمی نوبل سوئد برندگان نوبل فیزیک ۲۰۱۳ را معرفی کرد و پیتر هیگز بریتانیایی استاد ۸۴ ساله دانشگاه ادینبوروی اسکاتلند و فرانسوا انگلرت بلژیکی استاد ۸۰ ساله دانشگاه آزاد بروکسل برنده جایزه امسال شدند 

برای دریافت جایزه امسال بسیاری بر این عقیده بودند که این دو دانشمند شایسته‌ترین افراد برای دریافت نوبل هستند

آکادمی نوبل سوئد در بیانیه‌ای گفت نظریه این دو دانشمند که "محور اصلی مدل استاندارد در فیزیک ذرات است توضیح می‌دهد که جهان چگونه ساخته شده است"

مدل استاندارد، نظریه ای که در دهه شصت و هفتادمیلادی از ترکیب نظریه نسبیت انشتین و نظریه کوانتوم حاصل شد توضیح می‌دهد که "همه چیز از گل و انسان گرفته تا سیارات و ستارگان از چند ذره بنیادی ساخته شده‌اند"

احتمال این که هیگز و انگلرت برنده نوبل امسال شوند سال گذشته قوت گرفت؛ زمانی که در برخورد دهنده هادرونی بزرگ (LHC) که در سرن سوییس قرار دارد آزمایشی انجام شد که به گفته دانشمندان، دانش فیزیک نظری را تغییر دا

جایزه‌ی "خبرنگار شجاع زن" به خانم ایوبی اهدا می‌گردد نجیبه ایوبی رییس گروه رسانه ای کلید، جایزه شجاعت در خبرنگاری را از سوی بنیاد رسانه ای بین المللی زنان به دست خواهد آورد. بیناد بین‌المللی رسانه‌های زنان در ماه می سال جاری، خانم ایوبی را برنده‌ی جایزه خبرنگار شجاع زن 2013 اعلام کرد. نورکلز از سوریه و بوفا فوران از کشور کامبوج دو برنده‌ی دیگری این جایزه هستند. خانم ایوبی رییس گروه رسانه‌یی کلید است، این نهاد شامل رسانه‌های چاپی، شنیداری، رسانه‌های آنلاین و رسانه‌های اجتماعی می‌گردد. قرار است امروز، بنیاد بین‌المللی رسانه‌های زنان، جایزه روزنامه‎نگار شجاع زن 2013 را به نجیبه ایوبی به طور رسمی اهدا کند. این بنیاد در اعلامیه‎یی گفته که این سه روزنامه نگار را به دلیل شجاعت و فعالیت‌های گسترده‌ی رسانه‌یی شان در محیط پر خطر، به عنوان برندگان جایزه‌ی امسال خود برگزیده است. دفتر مرکزی بنیاد بین‌المللی رسانه‌های زنان در واشنگتن واقع شده است و هر سال این جایزه را به سه زن فعال در عرصه رسانه‌ها اهدا می‌کند. فعالیت روزنامه نگاری در افغانستان با مشکلات و خطرهای زیادی همراه بوده و رسانه‌گران با خشونت و تهدیدهای متعددی مواجه هستند. بنیاد بین‌المللی رسانه های زنان از سال ۱۹۹۱ میلادی به روزنامه نگاران شجاع زن جایزه می‌دهد. این جوایز به زنانی اهدا می‌گردد که در محیط‌های خطرناک کار رسانه‌یی می‌کنند. گفته شده که تاکنون ۷۸ روزنامه نگار زن برنده‌ی این جایزه شدند و ۲۲ زن دیگر هم به عنوان زنان موفق این جایزه را دریافت کرده اند. پيش از اين نيز در سال‌هاي ١٩٩٩ و ٢٠٠٨ شريفه اخلاص و فريده نيكزاد،‌ جايزه شجاعت در خبرنگاري را دريافت كرده بودند. به نقل از بنیاد رسانه ای بین المللی زنان، بانو ایوبی با آن که به طور مداوم پیام های تلیفونی و نامه های تهدیدآمیز دریافت کرده و خانواده اش نیز تهدید شده اند اما به کار خود ادامه داده است.

 

 


نوۀ ظاهرشاه با شهزادۀ مصری ازدواج میکند
شاه دخت نهال ظاهر، نوۀ شاه اسبق افغانستان با محمد علی، شهزادۀ مصری ازدواج می کنند.به اساس گزارشها این دو عضو خانواده شاهی در برج اپریل ۲۰۱۳ با هم نامزد شدند و در نظر دارند تا به تاریخ ۳۰ اگست در یکی از مجلل ترین قصرهای ترکیه با هم ازدواج کنند.
شهزاده محمد علی، پسر فواد دوم، آخرین شاه مصر است . او در سال ۱۹۷۹ در قاهره متولد شده است و فعلاً در پاریس زنده گی میکند

 

انجیلنا جولی مورد عمل جراحی قرار گرفت

انجیلنا جولی ستارهء معروف سینمای هالیوود هر دو سینه اش را در یک عمل جراحی از دست داده است 
به گزارش خبرگزاری فرانسه، جولی گفته که این کار را به این خاطر کرده که خطر متبلا شدن به سرطان سینه نزدش بسیار زیاد بوده است 
جولی در یک مقاله تحت عنوان « انتخاب طبی من» در روزنامهء نیویارک تایمز نوشته که این تصمیم را به این خاطر گرفته که به گفتهء داکتران معالجش یک جین ناقص خطر سرطان هر دو سینه و تخمدان را نزد او افزایش داده بود 
به گفتهء جولی، داکتران معالج تخمین کرده بودند که خطر مبتلا شدن به سرطان سینه نزد او 87 درصد و از سرطان تخمدان 50 درصد است
براساس گزارش، مادر جولی به علت متبلا بودن به سرطان در 56 سالگی وفات یافته بود 
«وقتی دانستم که این حقیقت زندگیم است، تصمیم گرفتم که پیشگیرانه عمل کنم و تا حد که ممکن است خطر را کاهش بدهم» 
جولی نوشته است: « ابتدا با عملیات سینه آغاز کردم، چون عملیات مغلق تر بود و همچنین خطر سرطان سینه نزدم بیشتر بود، در مقایسه با سرطان تخمدان» 
جولی افزوده است که در 27 ماه اپریل پروسیجر طبی سه ماهه را تکمیل کرده است 
جولی می گوید که اکنون چانس مبتلا شدن به سرطان نزد او به پنج درصد کاهش یافته است 
جولی و برادپیت سه فرزند اصلی و سه طفل فرزندی دارند. براد پیت هم از ستاره های معروف سینمای هالیوود است
 

 

انجلینا جولی در افغانستان یک مدرسه دخترانه ساخت

 
آنجلینا جولی" ستاره هالیوود و سفیر ویژه کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل،
 
آنجلینا جولی" ستاره هالیوود و سفیر ویژه کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل، در تازه ترین فعالیت خیرخواهانه اش مدرسه دخترانه ای را در روستایی در نزدیکی کابل پایتخت افغانستان با هزینه شخصی اش ساخته است.
به گزارش العربیه به نقل از سایت رزنامه" دیلی تلگراف" این مدرسه که ساخت آن در سال 2012 آغاز شده بود گنجایش 200 تا 300 دانش آموز دختر را دارد. 
این هنرپیشه برجسته آمریکایی که فعالیت های انساندوستانه اش به ویژه در افغانستان زبان زد خاص و عام است در سال 2010 نیز در اقدامی مشابه، با هزینه شخصی خود مدرسه ای دخترانه در شرق افغانستان ساخته بود.
 
 

 

عمراکرم برندهء جایزهء بین المللی موسیقی"گرامی" شد

عمراکرم جوان افغان امریکایی است که برندهء "گرامی" با اعتبارترین جایزهء موسیقی در جهان شناخته شد.
 عمراکرم در شهرنیویارک به دنیا آمده است. در آنزمان پدرش به حیث دیپلومات در سازمان ملل متحد کار می کرد.
 عمراکرم در کشورهای افغانستان، کیوبا، چکوسلوکیا سابق و فرانسه زنده گی کرده، موسیقی اش از فرهنگ های مختلف که وی با آن در تماس بوده، رنگ و آهنگ پذیرفته است.
 عمر اکرم که در نواختن پیانو تخصص دارد، در سال 2002 نخستین البوم آهنگ هایش را ساخت. وی در سال 2004 با البوم «آزاد مانند پرنده» و در سال 2007 با البوم «سفر محرمانه» بطور جدی در دنیایی موسیقی مطرح شد و آهنگ هایش در صدر لست البوم های «عصر جدید» راه یافتند.
 وی که از سال های 1990 به اینسو در شهر لاس آنجلس امریکا زنده گی می کند و برای تعدادی از آواز خوان های امریکایی آهنگ های نیز ساخته است، در سال 1996 همکاری را با مایک واسیلومانولاکیس(Dr. E. Mike Vasilomanolakis) آغاز کرد.
 عمراکرم جوان افغان امریکایی برندهء جایزهء موسیقی"گرامی" شناخته شد 
 البوم «انعکاسات عشق» عمر اکرم که در 55 مین جوایز گرامی در کتگوری «بهترین البوم عصر جدید» کاندید شده بود، شام دهم فبروری سال 2013 برندهء این جایزه با اعتبار بین المللی موسیقی جهان شده است.
 عمر اکرم البوم «انعکاسات عشق» را حاصل تجربهء ازدواج و پدر شدن می داند و جایزه گرامی را حاصل پانزده سال کار جدی و بدون وقفه در عرصه هنر موسیقی و همکاری مثمر با داکتر مایک واسیلومانولاکیس(Dr. E. Mike Vasilomanolakis) دانسته است

 

 

داوینچی هنرمند مشهور ایتالیایی است که با رنگ روغنی بر روی صفحه چوب سپیدار نقاشی شده‌است.
این اثر استثنایی در طول تاریخ چندین بار ربوده شده، و با این‌که بیش از ۵۰۰ سال از زمان خلقش می‌گذرد اما آسیب چندانی ندیده‌است. مونالیزا هم اکنون در تملک دولت فرانسه می باشد و درموزیم لووردرپاریس نگهداری می‌شود.
تابلوی مشهور لبخند ژوکوند به دلیل لبخند بسیار مرموز مونالیزا و همچنین سبک نوین نقاشی لئوناردو داوینچی در آن زمان، به شهرت جهانی رسید. گفته شده‌است که داوینچی سفارش نقاشی این اثر را بین سال‌های ۱۵۰۳ تا ۱۵۰۶ دریافت کرد، اما آن را به موقع تحویل نداد و چند بار آن را عوض کرد

 

از تاریخ این چنین بر می‌آید که فردی بنام فرانسیسکو بارتولومئواز اشراف شهر فلورانس از لئوناردو داوینچی خواسته است که پرتره همسر سوم خود یعنی لیزا آنتونیو ماریا را برای او نقاشی کند. داوینچی نزدیک به چهار سال روی این اثر هنر کار کرد و پس از اتمام نقاشی در سال ۱۵۰۷ این تابلوی زیبا را به فرانسیسکو نفروخت،فلورانس را ترک کرد و آنرا نزد خود نگاه داشت.

شهر کهنه کابل به عنوان یک مرکز فرهنگی احیا می شود

 

معماری شهر کهنه کابل ظرافت های خاص خود را دارد

شهر کهنه کابل که به عنوان یادگاری از ساکنان اصلی کابل امروزی شناخته می شود، در اثر جنگ های سه دهه اخیر به شدت آسیب دیده اما شهرداری کابل می گوید این شهر را به مرکز مهم تاریخی و فرهنگی تبدیل می کند

هرچند قسمت هایی از شهر کهنه کابل توسط بخش فرهنگی موسسه "آغا خان" بازسازی شده، ولی شهرداری کابل می گوید برنامه ای را برای احیای مناطق باستانی و تاریخی این شهر روی دست دارد

خوژمن علومی، معین خدمات شهری شهرداری کابل می گوید در ده سال گذشته هیچ کاری برای بازسازی شهر کهنه کابل صورت نگرفته؛ اما هیاتی از وزارت های شهرسازی، اطلاعات و فرهنگ و شهرداری کابل برای احیای دوباره این شهر تشکیل شده است: "ما شهر کهنه کابل را به یک مرکز شهر تبدیل می کنیم که در آن بهترین رستورانت ها باشد؛ بهترین تعمیرها و مراکز فرهنگی باشد. در پهلوی آن تمام جاهای تاریخی و مذهبی را دوباره احیا می کنیم و دوباره می سازیم"

 اکنون برخی قسمت های شهر کهنه کابل شکل خرابه را به خود گرفته است.  شهر کهنه کابل با استفاده از هنر معماری قدیم ساخته شده و خانه های آن از گل، سنگ و چوب اعمار شده اند. دروازه ها و کلکین های این شهر با ظرافت خاصی ساخته شده اند که از این سبک نجاری حالا در شهر کابل خبری نیست

آقای علومی می گوید خانه های گلینی که قدامت تاریخی و باستانی دارند تنها ترمیم می شوند. او می گوید برخی از ساحات فرهنگی و تاریخی این شهر مانند سینمای بهزاد که به گدام مواد خوراکه تبدیل شده قرار است یک بار دیگر به یک مرکز فرهنگی مبدل گردد

در حال حاضر برخی از قسمت های شهر کهنه شکل خرابه را به خود گرفته و ساکنان آن می گویند باید به آنها اجازه بازسازی خانه های شان داده شود. با آنکه شهرداری کابل بر حفظ اسالت فرهنگی شهر کهنه تاکید می کند اما ساختمان هایی در شهر قدیم با سمنت و آهن ساخته شده اند که ساختن چنین ساختمانهایی در مناطق تاریخی جواز ندارد

 رسم و رواج هایی که فراموش شده اند

ساکنان شهر کهنه کابل به عیاری و جوانمردی مشهورند. کهنسالان این شهر هنوز هم از فداکاری های باشندگان قدیم این شهر یاد می کنند

این خانه های گلی که قدامت زیادی دارند، به شکل اولی آن ترمیم می شوند.نبی عطایی یکی از باشندگان شهر قدیم می گوید یکی از جوانمردی های کاکه های شهر کهنه کمک به فقرا و بی نوایان بود: "آنها رویه خوبی داشتند؛ شب ها می رفتند از مردم احوال می گرفتند و کسانی که نداشتند برای شان برنج، روغن و آرد می بردند، بدون آنکه صاحب خانه بفهمد. این از جوانمردی کاکه های کابل بود"
به گفته عطایی حالا جای عیاران کابل را کسانی گرفته که به جای کمک به مردم، به سرقت و دزدی خانه ها می پردازند

نوازندگان "شور بازار" در شهر کهنه کابل می گویند که هنوز هم آلات قدیمی موسیقی را حفظ کرده و کسانی که ارزش موسیقی اصیل افغانی را می دانند در مراسم خوشی شان از آنها دعوت می کنند

کاغذپران، بازی سرگرمی ای که در شهر کهنه کابل مرسوم بود هنوزهم در این شهر وجود دارد. زلگی که در شوربازار شهر کهنه دوکان کاغذپران فروشی دارد، می گوید در گذشته تمامی کاغذپران ها در این بازار ساخته می شد؛ اما حالا از پاکستان نیز وارد می شود: "سابق همه کاغذپران ها در شهر قدیم کابل جور می شد اما حالا از مناطق دیگر کابل و پاکستان نیز در این جا کاغذپران می آورند"
برخی از ساختمان هایی که چندین دهه قدامت دارند هنوز در شهر کهنه کابل قدنمایی می کنند؛ اما آثار جنگ در آنها دیده می شود و به گفته ساکنان شور بازار چوب هایی که در این ساختمان ها به کار رفته پوسیده اند و خود به خود خاک می شوند

 

ویتنی هیوستون، خواننده و بازیگر مشهور درگذشت

B.B.C

با انتشار خبر درگذشت ویتنی هیوستون، در روز یکشنبه، ۱۲ فوریه، چهره‌های شناخته‌شده و هنرمندان عرصه موسیقی، به این خواننده و بازیگر ۴۸ ساله آمریکایی ادای احترام کرده‌اند 

ویتنی هیوستون در زمان مرگ در اتاقش در هتلی در بورلی هیلز به سر می‌برد. علت مرگ او در حال بررسی است

برخی منابع خبری در لوس‌آنجلس گزارش داده‌اند که جسد خانم هیوستون در وان حمام اتاق هتل پیدا شده است

پلیس بعد از تایید خبر مرگ ویتنی هیوستون در اولین ساعات بامداد روز یکشنبه جسد او را از هتل خارج کرد

گزارش شده است که ساعاتی پیش از انتشار خبر مرگ خانم هیوستون، او در حال ترک یک رستوران در لس‌آنجلس دیده شده است

ویتنی هیوستون قرار بود در مراسم اهدای جوایز گرمی در عصر روز یکشنبه، ۱۲ فوریه، شرکت کند و گفته می‌شود که در زمان مرگ، در حال آماده شدن برای شرکت در مهمانی ویژه پیش از مراسم اصلی اهدای جوایز گرمی بود

این مهمانی در هتل بورلی‌هیلتون، هتل محل اقامت او، برگزار می‌شد

مارک روزن، سخنگوی پلیس بورلی‌هیلز به بی‌بی‌سی گفته است که وقتی پلیس پس از تماس تلفنی مسئولان هتل، در ساعت ۱۵ و ۴۳ دقیقه به وقت محلی، خود را به محل رساند، هتل و اطراف آن مملو از خبرنگاران و چهره‌های شناخته‌شده و معروف بود

بر اساس گزارش‌ها، امدادگرانی که در هتل حضور داشتند، قبل از رسیدن نیروی پلیس، سعی کرده‌اند کمک‌های لازم را ارائه و ویتنی هیوستون را احیا کنند، ولی اقداماتشان نتیجه‌ای نداشت و ساعت ۱۵ و ۵۵ دقیقه به وقت محلی، مرگ او رسما اعلام شد

بری گوردی، بنیانگذار موسسه موتاون، گفته است که هیوستون هنرمندی متحیرکننده بود که دانش و فهم قابل توجهی از هنر موسیقی داشت

ویتنی هیوستون در هتل بورلی هیلتون درگذشت

آریثا فرنکلین، از ترانه سرایان شناخته‌شده و مادرخوانده ویتنی هیوستون، گفته است که خبر مرگ ویتنی برایش تکان‌دهنده بوده و حتی نمی‌تواند در این باره صحبت کند. او گفت که باور نمی‌کند خبرهایی که می‌شنود واقعیت داشته باشد

رئیس شرکت برگزارکننده مراسم گرمی هم گفته است که برگزارکنندگان گرمی در حال برنامه‌ریزی برای ادای احترام به ویتنی هیوستون در مراسم اهدای جوایز در بعد از ظهر روز یکشنبه، ۱۲ فوریه، هستند

چندین ترانه ویتنی هیوستون در دهه‌های ۱۹۸۰ و ۱۹۹۰ میلادی به پرفروش‌ترین ترانه‌های روز تبدیل شدند. او برنده ۶ جایزه گرمی است

ویتنی هیوستون در چند فیلم از جمله "بادی گارد" و "در انتظار بازدم" هم ایفای نقش کرده است

او زندگی زناشویی پر تنشی با بابی براوون، خواننده آمریکایی داشت و در نهایت در سال ۲۰۰۷ میلادی از او جدا شد

ویتنی هیوستون همچنین تا مدت‌ها به دلیل مصرف مواد مخدر و الکل با مشکلاتی دست به گریبان بود و در سال‌های اخیر چند کنسرت خود را لغو کرده بود

یک فقیر تهیدست هندی برندۀ بیش از یک میلیون دالر امریکایی شد

یک مأمور تهیدست و فقیر حکومتی از شرق هند، نخستین برندۀ جایزۀ هنگفت پنجاه میلیون روپیه در یک برنامۀ تلویزیونی در ممبئی گردید

سوشیل کمار بیست و شش ساله در برنامۀ مشهور تلویزیونی به نام "Kaun Banega Krorpatti” یا کی میخواهد میلیونر شود، اشتراک ورزیده و توانست با پاسخ دادن به همه سؤالات مطرح شده پاسخ دقیق ارائه نماید. جایزه یی که وی نصیب گردیده، به بیش از یک میلیون دالر میرسد

امیتابهـ بچن ستارۀ معروف سینمای هند که گردانندگی برنامه را به عهده داشت، با نخستین برندۀ جایزۀ پنجاه میلیون روپیه در پیشگاه خبرنگاران ظاهر شده و چنین گفت

«وی در خانه یک پایه تلویزیون هم نداشت و برنامۀ "کی میخواهد میلیونر شود" را در تلویزیون همسایۀ شان تماشا میکرد. از آنجا، دانایی و تعلیم وی شعله ور گردیده و امروز بزرگترین انعام این بازی را که پنجاه میلیون روپیه میگردد، از آن خود نمود»

این برنامه قبلاً ثبت گردیده و قرار است هفتۀ آینده در تلویزیون به نمایش گذاشته شود

دختر شایسته سال تاکید نموده در آینده می خواهد با سازمان های غیردولتی بویژه کودکان همکاری کند

 

 

دختر شایسته سال 2011 ایویان سارکوس از ونزوئلا

دوشنبه 11 ذو الحجة 1432هـ - 07 نوامبر 2011م  GMT - KSA

ایویان سارکوس دختر شایسته ونزوئلا به عنوان زیباترین دختر سال 2011 معرفی شد

 ایویان در رقابت نهایی که شب گذشته در لندن برگزارشد با 7 دختر شایسته دیگر رقابت کرد و سرانجام به عنوان دختر شایسته سال شناخته شد.

 در این مسابقه 122 دختر شایسته به رقابت پرداختند و این دختر زیبا که کارمند یک شبکه تلویزیونی است مقام برتر را کسب کرد.

 پس از او جویندولین روایس از فیلیپین و لاماندا پرس از پورتوریکا در رده های دوم و سوم قرار گرفتند.

 بر اساس گزارش روزنامه " الیوم السابع " چاپ مصر برنامه انتخاب دختر شایسته سال در 150 کشور به شکل زنده پخش شد و یک میلیارد بیننده برنامه را مشاهده کردند.

سایت دختر شایسته به نقل از خانم سارکوس اعلام کرد دختر شایسته سال تاکید کرده است در آینده می خواهد با سازمان های غیردولتی ویژه کودکان همکاری کند.

سایت آوای زنان 

 

روز اول اکتبر روز بین المللی سالخورده گان

در چنین روزی بلافاصله چند رویداد  بین المللی  به وقوع پیوسته است. 

اول اکتبر روز بین المللی  سالخوردگان برگزار می شود. 

این روز از سال 1991 میلادی برگزار می شود.  در 45-مین  جلسه  مجمع عمومی سازمان ملل متحد،  این جشن به عنوان « روز بین المللی  سالخوردگان» به تصویب رسید.  در این روز، کنفرانس ها و کنگره هایی برگزار می شوند که توسط  انجمن های اجتماعی در  دفاع از حقوق و نقش سالخوردگان در جامعه مربوط می شود.  همچنین  اقدامات خیریه گوناگونی در چنین روزی  سازماندهی می شوند

 در چنین روزی، روز « لبخند» برگزار می شود. وجود این جشن را ما مدیون  هاروی بل هستیم.  در سال 1963 میلادی  نماینده  یکی از کمپانی های  بیمه به این نقاش مراجعه کرد تا او  فکر یک  سمبل  بیادماندنی برای شرکت آنها را بکند.  به عبارت دیگر چیزی که کارت ویزیت شرکت بیمه آنها باشد.  نقاش بلافاصله  طرح خود به نام « اسمایلیک» (لبخند) را به سفارش دهنده پیشنهاد کرد.  او فقط 50 دلار در ازای این طرح دریافت کرد. شرکت بیمه مدال هایی با این لبخند درست کرد و از تمام کارمندان خود خواست که آنها را روی لباسشان سنجاق کنند.  موفقیت این طرح آنقدر زیاد بود که پس از چند ماه  این صورت خندان زرد رنگ  روی کارتهای ویزیت و مدال های کمپانی، قوطی سیگار و کلاً همه جا ظاهر شد

اول اکتبر سال 908 میلادی  هنری فورد، مدل جدید  اتومبیل خود «  فورد لیزی» و یا « مدل «ت» را معرفی کرد.  این اتومبیل به خاطر قیمت ارزانش  ( 850 دلار)، مقاومت و  باصرفه بودن، محبوب ترین اتومبیل  ربع اول قرن بیستم شد.  اولین اتومبیل در کارخانه فورد در دترویت  سه روز قبل از آن  مونتاژ شده بود.  تا سال 1927  میلادی 15 میلیون  اتومبیل این مارک وارد بازار شد

دیگر اینکه در چنین روزی  در سال 1931 میلادی  در اتحاد شوروی  پخش منظم برنامه های تلویزیونی شروع شد. در کارخانه تراکتورسازی خارکوف  به نام  سرگو

اورجانیکیدزه  اولین تراکتور  ساخته شد